Over Bureau McChange

Ons bureau

Jeroen Bouman en Karsten Bezooijen zijn in 2013 met McChange gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een club organisatie coaches met een geheel eigen stijl, expertise en aanpak. We komen met regelmaat bij elkaar in ons clubhuis, waar we onszelf steeds opnieuw aanscherpen in de zachte en harde kanten van ons vak. Een divers gezelschap met een grote diversiteit aan stijlen, karakters en perspectieven. Wat we delen is onze visie op ontwikkeling van mensen en organisaties in verandering.

Waar kun je ons voor inschakelen?

McChange is op z’n plek in organisaties waar veranderd moet worden en waar onzekerheid en onvoorspelbaarheid bestaan. Waar de wens bestaat naar meer regie en eigenaarschap op de werkvloer. Daar lopen wij een tijdje mee in de gewenste verandering, met een frisse blik en deskundige ervaring. We helpen de bereidheid en het vermogen om te veranderen van de mensen te vergroten, zodat zich dit als een olievlek uitbreidt in de organisatie.

Onze stijl (volgens onze klanten)

“McChangers spreken klare taal. Geen sugarcoating. Geen moeilijke woorden,
bureaucratie of ingewikkelde contracten, maar snel aan de slag, scherp in het spel
met een opgeruimde ‘wat kan er wel’ mentaliteit. Ze sturen de veranderprocessen
soms op het scherpst van de snede en schromen daarbij niet om zichzelf
ook kwetsbaar op te stellen.”

Onze rol

McChangers zijn regisseur van verandering in organisaties. We doen of laten daarbij wat nodig is. Dit is soms een grillig proces met af en toe een stap terug en dan weer twee stappen naar voren. We hebben dan ook geen ‘Hosanna!’ verhalen en gelikte vergezichten, maar een eerlijk verhaal, gebaseerd op tientallen jaren ervaring met het werken aan ontwikkeling in organisaties. Problemen en oplossingen die we in de praktijk tegen komen lijken soms op elkaar, maar de context en de mensen zijn steeds weer anders. Het is nooit gesneden koek, maar steeds weer passen, meten, aansluiten, onderzoeken, experimenteren, verbinden, confronteren, blootleggen, oplossen of loslaten. Erbij blijven en steeds kleine stapjes zetten.

Waarom zou je voor McChange kiezen?

Tja, hoe kies je het juiste bureau? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Al die bureaus zijn net bluesbandjes. Er zijn er honderden en ze spelen voor negentig procent allemaal hetzelfde repertoire. Inhoudelijk maakt het wat dat betreft dus niet zoveel uit met welke bureau je in zee gaat. Wat ter onderscheid overblijft is het gevoel. De klik. Sommige bandjes doen je niks wanneer je ernaar kijkt en luistert en soms zit er eentje tussen die je aandacht trekt. Die hebben plezier met elkaar. Door hun manier van spelen wil je bewegen. Je zou er het liefst bij gaan staan op het podium, meespelen. Die klik. Dat gevoel zoek je ook bij de keuze voor een bureau. Ga niet voor minder.

“McChangers maken bespreekbaar wat onder tafel speelt, ook al wordt het daarmee soms
spannend. Ze combineren speelsheid met issues waar het werkelijk om draait.
Van bewustwording maken ze werk en dat is essentieel om te kunnen veranderen.
En wat erg fijn is: What you see is what you get.”