Het ‘goede’ gesprek

Een gesprek over goede gesprekken. Wat maakt nou een goed gesprek? Welke behoeftes spelen een rol? Hoe krijg je de onderstroom op tafel? Hoe openhartig kunnen we zijn en hoe openhartig willen we eigenlijk zijn? Beluister hieronder de podcast of bekijk de beelden op ons McChange youtube kanaal  

Change in a nutshell

In deze korte video nemen we je mee in ons verhaal over verandering in organisaties.

Bekijk de beelden op ons McChange youtube kanaal 

 

Commitment.

Hoe hard is een ja? Of misschien wel beter gezegd; Hoe vloeibaar is een ja? JA of NEE, het lijkt een  binair systeem is, maar het is veel  genuanceerder. Wat heeft een rationele JA voor zin, wanneer er emotioneel een NEE aan kleeft en vice versa? Luister mee, denk mee en projecteer het vooral maar op jezelf en je eigen omgeving en je gaat je afspraken anders maken.

Je kunt ook de beelden bekijken op ons McChange youtube kanaal 

Veel kijk- en luisterplezier!

 

OPA in de praktijk.

In deze podcast staan we stil bij hoe het eenvoudige OPA verandermodel werkt in de praktijk. Of hoe het niet werkt. Hoe mooi de theorie en modellen ook zijn, de praktijk is weerbarstig en ons menselijk gedrag heeft daar alles mee te maken.

Op verzoek van enkele trouwe luisteraars geven we aan het eind van deze podcast 3 zeer praktische tips mee hoe je iemand goed kunt coachen (individu of team). Volg deze 3 stappen en het komt helemaal in orde..

Luister hieronder naar de podcast, of nog leuker, Klik door naar ons McChange youtube kanaal en bekijk de beelden erbij.

Veel kijk- en luisterplezier!

 

Veranderen begint bij reflectie op je eigen m2.

In deze podcast richten we de blik naar binnen. Hoe doen wij het eigenlijk zelf, wat zijn onze dilemma’s. Aan de hand van praktijkvoorbeelden delen we onze eigen worstelingen.

Op de McChange manier, oftewel; relativerend en tegelijkertijd openhartig. We snijden serieuze zaken aan op een luchtige manier. Ontboezemingen met een knipoog.

Luister hieronder naar de podcast, of nog leuker, Klik door naar ons McChange youtube kanaal en bekijk de beelden erbij.

Veel kijk- en luisterplezier!

 

“Je moet niet te veel naar mensen luisteren, maar naar ze kijken.”

In deze 6e McChange podcast bespreken we waarom het zo belangrijk is om zicht te hebben op het gedrag van mensen in de organisatie en de onderlinge dynamiek tussen mensen en teams. Gedrag liegt niet.  Gedragsdynamiek is de graadmeter van de organisatie. Wanneer je weet waar je naar moet kijken. 

Naast onderstaande podcast hebben we ook de opname weer op beeld vastgelegd. Deze is te vinden op ons McChange youtube kanaal

Veel kijk- en luisterplezier!

 

Het oeroude, universele en o zo eenvoudige model voor verandering : OPA

In de 5e McChange podcast over de ‘Mindset voor Verandering’ gaan we het hebben over het OPA model. Zo oud als de mens en zo eenvoudig als een eencellige. Dat maakt het nou juist zo herkenbaar en bruikbaar in de dagelijkse praktijk. Grote of kleine veranderingen, het maakt niet uit, dit model is altijd van toepassing. Knap je er van op of knap je er van af?

Naast onderstaande podcast hebben we ook de opname weer op beeld vastgelegd. Deze is te vinden op ons McChange youtube kanaal

Veel kijk- en luisterplezier!

 

Managen van het Systeem vs Leiden van Verandering

In deze alweer 4e McChange podcast over de ‘Mindset voor Verandering’ gaan we het hebben over het verschil tussen ‘Managen’ en ‘Leiden’. We zoomen in op de vraag hoe je reguliere werkzaamheden uit kan blijven voeren en tegelijkertijd verandering/ontwikkeling kunt realiseren en versnellen. Niet als eenmalige actie, maar een duurzame manier van werken en innoveren tegelijkertijd.

Naast onderstaande podcast hebben we ook de opname op beeld vastgelegd. Deze is te vinden op ons McChange youtube kanaal

Veel kijk- en luisterplezier!

Mensen en Systemen

In deze 3e McChange podcast over de Mindset voor verandering kijken we vanuit 2 perspectieven naar verandering in organisaties; Het sociale perspectief & het instrumentele perspectief. We hopen dat deze podcast je weer heldere inzichten en handvatten geeft die je mee kunt nemen in  je eigen situatie. Veel luisterplezier!

Ieder type vraagstuk zijn eigen sturing

In deze 2e podcast over de Mindset voor verandering staan we stil bij het onderscheid tussen vier verschillende typen vraagstukken die vaak gelijktijdig actueel zijn in organisaties. Je mag ze in plaats van vraagstukken ook ‘problemen’ of ‘uitdagingen’ noemen, zo je wilt. Het feit blijft dat ze ieder hun eigen dynamiek kennen en daardoor ook ieder een eigen manier van sturing nodig hebben.

Verandervermogen & Verander bereidheid

Met groot plezier delen we onze eerste bijdrage aan een inspirerend 2021! Op eigen wijze hebben we het over verander ideeën, leiderschap concepten, principes en geleerde praktijklessen. Deze eerste sessie gaat over het “verandermogen” en de “veranderbereidheid” van de mensen om je heen. De bedoeling is dat je met deze podcasts direct aan de slag kunt door net even iets anders te denken en te handelen.

Verpleegkundig Leiderschap

Vóór verpleegkundigen, dóór verpleegkundigen. In een open gesprek komt aan de orde wat Verpleegkundig Leiderschap wel en wat het niet is, wat dit betekent voor verpleegkundigen en voor de organisatie, waarom het nodig is en hoe dat er concreet uitziet op de werkvloer. Een co-creatie van:

Vliegen we wel

 of vliegen we niet?

– De podcast van een interessant interview met Frank de Koster, Director Commercial Development bij Air-France/KLM/Martinair Cargo. Terwijl er geen passagiers meer vlogen was het bij KLM Cargo drukker dan ooit. In deze podcast het verhaal over leiderschap, aanpassingsvermogen, saamhorigheid en goede gesprekken.

Leiderschap en verandering midden in de Corona crisis

– De podcast van een boeiend interview met Dr. Noël Schlösser, longarts in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dr. Noël Schlösser neemt ons mee in een verhaal over leiderschap en verandering in het hart van de Corona crisis.

– Onze reflectie op wat de Corona crisis voor onszelf en McChange betekent.

Maarten Pakt Uit

Historicus,Amerika deskundige en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem staat er nu niet echt om bekend dat ie zich politiek correct aanpast aan heersende opvattingen en bestaande conventies. Maar wat je ook van hem vindt, hij laat je zelden onberoerd. Vandaar dat we hem als gastspreker hadden uitgenodigd bij onze ‘McChange Clubhuis on tour’ bijeenkomst op 24 januari in het Beauforthuis in Zeist. Van Rossem pakte uit; stevig en prikkelend, In deze update kun je een kort verslag vinden en de beelden bekijken.

Updates

Schrijf je hier in om de McChange updates automatisch te ontvangen

of scan de QR code