“Bij Spirit doen we het liefst zoveel mogelijk zelf. En veranderen al helemaal. Wel graag samen met anderen. Met McChange is het fijn zakendoen en samenwerken. Waarom? Heel simpel eigenlijk. Ze delen en doen dezelfde visie. Geen moeilijke woorden, bureaucratie of ingewikkelde contracten, maar snel aan de slag, scherp in het spel met een opgeruimde “wat kan er wel” mentaliteit. Speelsheid wordt gecombineerd met waar het werkelijk om draait. Alles is gedrag en werk wordt gedaan door mensen. Dan helpt het om af en toe in een goeie spiegel te kijken. Van bewustwording maken ze werk en dat is essentieel om te kunnen veranderen. En wat ook wel fijn is: ze zijn zoals ze doen.”

Henrieke van Diermen – Senior HR adviseur, Programmamanager

“Ik ervaar McChange als een energieke groep zelfstandigen, met ieder zijn kracht en allen een persoonlijke benadering.

McChange levert een positieve bijdrage aan het persoonlijk leiderschap en de samenwerking binnen Meander Medisch Centrum, van RvB tot individuele medewerker.”

Marieke Lengkeek  – Manager Meander Academie

“Op een leuke, interessante en soms confronterende manier werken aan onszelf. Inzicht in gedragsstijlen, meer begrip voor elkaar en de eigen rol. 
Dankzij McChange werken we beter samen en gebruiken we meer elkaars krachten. Ook snappen we wat er gebeurt wanneer het een keer minder lekker loopt en kunnen we dit nu adequaat aanpakken en verbeteren.’
 
Chris Textor  – The Courseware Company

“Inzicht in het af te leggen traject en de rust die dat met zich meebrengt, dat heeft het werken met McChange opgeleverd. Bovendien heb ik ervaren dat ik het allemaal niet zelf hoef te doen. Kortom: ik ben heel blij!”

Nieke Groot – directeur Taking Care of Business School

“In de functie van directeur ZND Nedicom heb ik de afgelopen 10 jaar regelmatig de hulp van McChange ingeroepen en elke keer met succes. Of het nu gaat om een samenvoeging van bedrijven, het beter laten samenwerken van een team of om individuele coaching, McChange stelt niet teleur. McChange is scherp en in staat een spiegel voor te houden, zonder dat dit als vervelend confronterend wordt ervaren. Ze laten de persoon zelf tot het inzicht komen en spreken mensen aan op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.”

Joep Brouns – directeur ZND Nedicom